Nya tillgänglighetstaggar för mer inkluderande volontäruppdrag

Bilder

Volontärbyrån har nu infört ännu fler tillgänglighetstaggar som hjälper dig att göra dina volontäruppdrag mer inkluderande och tillgängliga för fler volontärer.

Tillgänglighetstaggarna är skapade för att underlätta för volontärer att förstå vilka anpassningar som finns i varje uppdrag. Genom att ange vilka tillgänglighetsanpassningar som erbjuds kan volontärer snabbt hitta det uppdrag som passar dem bäst. Detta gör volontärrekryteringen enklare både för volontären och organisationen!
Ju fler uppdrag som taggas, desto lättare blir det för personer med olika behov att hitta ett ideellt engagemang som passar dem. Därför är det viktigt att du använder taggarna när du lägger upp ett nytt volontäruppdrag.
Tidigare fanns fem taggar: Allergihänsyn, Ledarhund, Tillgänglig WC och Tillgänglig entré. Nu har sex nya taggar lagts till för att göra uppdragen ännu mer tillgängliga:

  1. Färdtjänst: Färdtjänst kan nå hela vägen fram till uppdragsplatsen.
  2. Ledsagare: Ledsagare eller personlig assistent kan följa med under uppdraget.
  3. Nedsatt kognitiv förmåga: Uppdraget kan anpassas med uppdelade uppgifter eller planeringsstöd.
  4. Nedsatt läsförmåga: Uppdraget kan anpassas genom förenklad text, ljud eller bildstöd.
  5. Nedsatt synförmåga: Uppdraget kan anpassas med taktila skyltar och kontrastmarkeringar.
  6. Grav synnedsättning/blindhet: Uppdraget kan anpassas med hinderfri möblering och taktila skyltar.

Fler nyheter

Så formulerar du en bra volontärannons!

Så formulerar du en bra volontärannons!

Tycker du att det är svårt att veta vad som är viktigt att få med när du skriver en uppdragsannons? Sitt lugnt i båten! Vi har samlat våra bästa tips för en tydlig och engagerande annons.

Företag möjliggör ideellt engagemang under arbetstid – en växande trend

Företag möjliggör ideellt engagemang under arbetstid – en växande trend

Allt fler företag ser värdet i att erbjuda sina anställda möjligheten att engagera sig ideellt under arbetstid. Volontärbyrån, som förmedlar hundratals volontäruppdrag, ser ett ökat intresse från företag som vill göra det enkelt för sina medarbetare att bidra till samhällsnytta.